Què és la BTT-O?L'orientació amb bicicleta de muntanya és una excitant combinació entre l'orientació i la bicicleta de muntanya: Consisteix en realitzar un recorregut passant per una sèrie de controls (fites) en l'ordre indicat assenyalats en el mapa amb el mínim de temps possible.
Els punts de control són fàcils de trobar, perquè sempre estan en un camí o sender. La fascinació de l'orientació de l'orientació amb bicicleta és triar la ruta més ràpida entre cada punt i després seguir la ruta planejada el més ràpid possible i sense errors. Les dificultats depenen en gran mesura del ritme escollit, això fa que cada participant es planteji la ruta segons les seves habilitats tècniques i/o físiques.
No es pot sortir de la carretera, dels camins o senders
El temps de pas en cada control es queden registrats en una targeta de control, que en la majoria de casos és electrònica.

Quina equipació es necessita?
  • Una bicicleta de muntanya és la més adequada
  • Un portamapes o suport per allotjar-hi el mapa. N'hi han de professionals, malgrat que també us el podeu realitzar vosaltres mateixos.
  • La targeta electrònica (SportIdent) que facilita l'organització en cas de no tenir-ne
  • El casc de la bicicleta és obligatori.
  • El material mínim per a reparar la bicicleta en cas de necessitat.
I ja sabré interpretar un mapa??

Aquí hi ha un exemple de mapa per a la pràtica d'orientació en BTT amb tots els elements possibles i la seva descripció.

La primera impresió, pot ser que no seràs capaç d'interpretar el mapa, però un cop estàs allà és molt fàcil. Prova-ho i després ho comentem!!!


I la llegenda explicativa dels símbols!!