29 de juliol de 2015

Resultats enquesta Circuit Vallès


Durant les proves del Circuit BTT Aventura es va dur a terme una enquesta entre els participants sobre l'estat actual de la BTT Orientació. Aquests en són els resultats

Assegurances i Federacions

Sobre qui ha participat al Circuit Vallès Aventura, i les assegurances que disposa per fer esport:


Aproximadament ¼ dels participant no tenen cap assegurança esportiva. Dels que sí que en tenen, hi ha participants afiliats a més d’una federacióEn el còmput global del Circuit menys de la meitat estan afiliats a la FCOC, per contra pràcticament un 30% estan federats a la FEEC (mod D/E) que es van estalviar pagar la llicència temporal. Un 20% es van beneficiar del conveni signat amb la FCC.

Informació i propaganda


El Calendari Orientació és la opció més utilitzada per localitzar la cursa. El facebook, va tenir més repercussió en la primera prova malgrat fer (aparentment) les mateixes accions. 1 de cada 4 participants, es van assabentar de la prova per amics (boca a boca). Una part minoritària va descobrir la cursa a través del mailing (1 de cada 10). Les xarxes socials, amb bona feina, poden captar molts paricipants. El mailing, malgrat ser minoritari, pot servir de recordatori per terminis i plaços.

Circuits i cursa

Circuit Llarg


El nivell de dificultat del circuit llarg, segons els participants, varia molt segons la prova realitzada. Mentres que en la primera prova la gran majoria ho va trobar fàcil, en la segona s’equiparen els resultats entre les valoracions. Partint que el circuit és de caire popular, no competitiu i que té com a missió la promoció; les opinions són més satisfactories en la cursa de St Quirze, malgrat que els “pros” o les persones més competitives hi poden estar en contra.
La satisfacció general ha estat bona.

Circuit Curt


El nivell de dificultat segons els participants en la prova de Sant Quirze pel circuit Curt va ser força elevat. Cosa que no és gens bona per la promoció i increment de participació de la modalitat. En la prova de Sant Cugat els paràmetres es van invertir, donant per millorada la prova. En el còmput global, la satisfacció també va ser bona en general.
Cal indicar que la percepció de la dificultat pot ser donada també per les característiques del terreny (una constant de pujades i baixades) i la temperatura elevada.
Malgrat tot, s’ha de prendre nota que en un circuit Popular, no competitiu i de promoció és preferible que els circuits siguin més tirant a fàcils que altra cosa. Ja arribarà el moment de l’alta competició.

Nivell de diversió


En les dues proves el nivell de diversió mostrat pels participant ha estat molt bò, malgrat que hagin trobat el circuit difícil en algun moments. Cosa que propicia que davant de la pregunta de si repetirien l’experiència ha estat positiva


Interpretació del mapa


Els resultats d’interpretació del mapa també han estat positius amb una lectura bona del mapa. Malgrat la dificultat dels circuits, els participants han sabut interpretar correctament el mapa, sense trobar-se errors greus en el dibuix o en la impressió.

Millores en les proves

En les coses a millorar del circuit Vallès Aventura, hi ha reclamacions comunes que es repeteixen en les dues proves. Aquestes son:
  •     Més gent
  •  “Netejar el traçat” ¿?

En la prova de Sant Quirze, la reclamació més habitual va ser millorar en el traçat (més llarg i difícil) i l’avitullament. Altres reclamacions que ens van indicar eren d’un traçat menys exigent i posar fites més properes.
En la prova de Sant Cugat, les reclamacions més habituals van ser les queixes per la calor i per les pujades. L’error més greu que es va cometre va ser no fer una explicació inicial tractant-se d’un circuit Popular, no competitiu i de promoció. També  es va reclamar cervesa a l’avituallament final.

Feina a fer per la Federació

Davant  la pregunta del què pot fer la Federació, aquí pràcticament hi havia un reclam unànim de:


  •  realitzar més proves.
  • Més propaganda/ Més publicitat
  • Intentar captar ciclistes
  • Categoria Parelles
  • Circuits assequibles
  • Més actes
  • Patrocinis / Ajudes
  • Selecció Catalana
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada